Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، مهدی میراشرفی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت اقتصادی کشور گفت: مهمترین جوابی که می‌توان به بدخواهان کشور داد ارجاع به آمار تجارت خارجی در سال ۹۸ است. ما در سال گذشته ۱۳۵ میلیون تن صادرات و ۳۵ میلیون تن واردات داشته‌ایم، یعنی وزن تجارت خارجی ۱۷۰ میلیون تن بوده که رکوردی را در تاریخ کشور  به جای گذاشته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بحث ارزش مبادلات تجارت خارجی با ۸۵ میلیارد دلار عملکرد را سال گذشته به پایان رساندیم که بهترین جواب به بدخواهان کشور است که می‌گفتند می‌خواهند اقتصاد کشور را زمین گیر کنند.

وی در توضیح اقدامات گمرک برای حمایت از تولید، تسهیل و تجارت در ارتقای کار گمرک گفت: بیش از ۸۰ درصد کالاهای وارداتی کشور کالاهای واسطه تولید و مواد اولیه ماشین آلات و خط تولید بوده که با دیدن مشکلات ورود کالاها کاهش قیمت تمام شده تولید رخ می‌دهد ما در سال گذشته فعالان اقتصادی مجاز را شناسایی کرده که بیش از ۲۲۰ فعال اقتصادی مجاز ثبت شد.

میراشرفی گفت که با تهمیداتی مسیر ثبت شده کالاها از ۳۵ درصد در سال ۹۷ به ۵۱ درصد در سال ۹۸ رسید. درباره بحث مربوط به تسهیل تجارت در خصوص واردات کالاهای مورد نیاز تولید کشور هم اقداماتی صورت گرفت.

به گفته وی در قرن ۲۱ سه توصیه برای تسهیل تجارت و ارتقای سلامت وجود دارد و آن الکترونیکی و مجازی و هوشمند کردن فعالیت اقتصادی است. گمرک جمهوری اسلامی ایران در سنوات گذشته اقدامات بسیار منسجمی انجام داد و به سمت الکترونیکی کردن امور رفت، خوشبختانه از این بابت از سازمان‌های پیشرو بودیم. در بحث مجازی سازی گمرک روی موبایل اقداماتی صورت گرفت شعار ما این است که هر فعال اقتصادی از هر کجا و هر زمانی بتواند اظهارنامه اقتصادی گمرک را ارسال کند. اقداماتی برای بحث هوشمند سازی هم صورت گرفته امیدواریم در کنار الکترونیکی و مجازی کردن موضوع هوشمند سازی را اجرا کنیم تا شاهد افزایش شاخص‌های مربوط به توانمندسازی تجارت باشیم.

رئیس گمرک با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ایجاد شبکه اجتماعی بومی گفت: گمرک شبکه اجتماعی بومی برای فعالان اقتصادی مجاز تولید کرد، تا بتواند تحت این شبکه به ارائه خدمات از گمرک و تجارت خارجی بپردازد همچنین بحث راه اندازی مدیریت شبکه‌های هوشمند را به عنوان برنامه در سال جاری داریم. می‌خواهیم به سمت کنترل‌های غیر مزاحم و غیر ملموس برویم. ما با اتکا به توان داخلی و نیروهای متعهد و متخصص توانسته‌ایم نرم افزارهای بومی تولید کنیم.

به گفته وی با وجود تحریم‌های ظالمانه در بخش سخت افزار از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شده تا گمرک مجهز به دستگاه‌هایی همچون آشکار ساز، اسکن کانیتر و ایکس ری شود.

رئیس گمرک در پایان قوانین متعدد را به عنوان تهدیدهای بخش تجارت خارجی برشمرد و گفت که تعدد مراجع سیاست گذار و عدم وجود زیرساخت‌های مناسب از دیگر تهدیدهای این بخش است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: مسایل اقتصادی کشور مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۴۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناوبری هوایی ایمن، کارآمد و اقتصادی پروازهای داخلی و خارجی

مدیرکل فرودگاه‌های استان اصفهان گفت: ایجاد زیرساخت و ارائه خدمات فرودگاهی مناسب، مدیریت تمام ترافیک هوایی کشور و ناوبری هوایی ایمن، کارآمد و اقتصادی که بر اساس معیارها و مقررات ملی و بین‌المللی تعریف شده است، از وظایفی است که در حوزه راه و شهرسازی برعهده داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ابوذر ضیایی صبح امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در هفتمین جلسه از سلسله جلسات «مسئولان پاسخ می‌دهند» و در نشست صمیمی با اصحاب رسانه با بیان اینکه تمام فرودگاه‌های فعال در سطح کشور، تحت نظارت سازمان خاصی بوده و زیر نظر آن فعالیت می‌کند، اظهار کرد: تعدادی از فرودگاه‌ها مانند جزیره خارک، جزیره لاوان و فرودگاه عسلویه به صورت مستقیم تحت نظارت وزارت نفت فعالیت دارند و تعداد محدودی از فرودگاه‌ها مانند فرودگاه جزیره کیش و قشم تحت نظر منطقه آزاد هستند، همچنین فرودگاه‌های تحت نظارت نیروهای مسلح تنها فعالیت نظامی دارند، اما اغلب فرودگاه‌های کشور مانند فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، زیر مجموعه شرکتی دولتی تحت نظارت وزارت راه و شهرسازی است که حدود ۵۰ فرودگاه تحت نظارت این شرکت فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه فرودگاه‌ها کاربری متفاوتی دارند و ۹ فرودگاه بین‌المللی مانند فرودگاه حضرت امام به صورت ۲۴ ساعته برای پروازهای داخلی و خارجی فعالیت می‌کند، افزود: تعدادی از فرودگاه‌ها مرز هوایی هستند و پروازهای داخلی را به صورت مستمر برقرار دارند و برای پروازهای خارجی فعالیت شبانه‌روزی ندارند، بلکه تنها هنگام وجود پروازهای خارجی حضور دارند، همچنین بعضی از فرودگاه‌ها تحت عنوان فرودگاه‌های محلی برای برقراری پروازهای داخلی فعالیت می‌کنند، بعضی دیگر از فرودگاه‌ها مانند شهید بهشتی اصفهان نیز مشترک هستند.

مدیرکل فرودگاه‌های استان اصفهان با بیان اینکه استمرار خدمت‌رسانی مطلوب و ایمن در صنعت هوانوردی، راهبری مدیریت نگهداری و توسعه فرودگاه‌ها و سامانه‌های هوانوردی کشور از وظایفی است که برعهده داریم، عنوان کرد: ایجاد زیرساخت و ارائه خدمات فرودگاهی مناسب، مدیریت تمام ترافیک هوایی کشور و ناوبری هوایی ایمن، کارآمد و اقتصادی که بر اساس معیارها و مقررات ملی و بین‌المللی تعریف شده است، از وظایفی است که در حوزه راه و شهرسازی برعهده داریم.

محدوده ترافیکی استان از پیچیده‌ترین ترافیک‌های کشور / ‏‬ تجهیز فرودگاه اصفهان به سامانه رادار

ضیایی با اشاره به اینکه فرودگاه اصفهان با تأسیس در سال ۱۳۰۸ از قدیمی‌ترین فرودگاه‌های کشور است، ادامه داد: این فرودگاه از سال ۱۳۶۱ به محل فعلی منتقل شده است و چون در مرکز کشور قرار دارد، محدوده ترافیکی استان از پیچیده‌ترین ترافیک‌های کشور است.

وی با بیان اینکه بسیاری از مسیرهای پروازی از مجاورت فرودگاه شهید بهشتی اصفهان عبور می‌کنند، خاطرنشان کرد: این فرودگاه با زیرساخت مناسب نسبت به فرودگاه‌های کشور به عنوان فرودگاه احتیاطی بسیاری از پروازهای داخلی و خارجی مشخص شده است که اگر در پروازی با مشکل جدی مواجه شدیم، هواپیما می‌تواند در این فرودگاه بنشیند.

مدیرکل فرودگاه‌های استان اصفهان در خصوص امکانات و تجهیزات فرودگاه اصفهان اضافه کرد: دو باند پروازی استاندارد به طول ۴۳۹۷ متر، دو باند استاندارد و مناسب از نظر استقامتی، ۲۰ موقعیت پارک استاندارد، تجهیزات کمک ناوبری و نظارتی به‌روز در مقایسه با دیگر فرودگاه‌های کشور، تجهیزات ارتباطی و هواشناسی و تجهیزات امداد و نجات از سری امکانات و تجهیزات این فرودگاه است.

ضیایی تاکید کرد: در دسته‌ای از فرودگاه‌های کشور قرار داریم که به سامانه رادار مجهز هستیم و می‌توانیم بر پروازها از لحظه شروع تا زمان رسیدن به مقصد اشراف داشته باشیم و این امر سبب ارتقای ضریب ایمنی پرواز و استفاده بهینه از فضا با پرواز در ایمن‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر می‌شود.

وی با بیان اینکه جز معدود فرودگاه‌هایی هستیم که توانستیم دید پروازهای ورودی را به ۵۵۰ متر کاهش دهیم، گفت: با تجهیز فرودگاه اصفهان به سامانه هواشناسی ILS توانستیم دید پروازها را به‌ویژه در فصل‌های سرد سال که با کاهش دید مواجه می‌شویم، افزایش دهیم تا به علت چالش‌های آب‌وهوایی پروازی لغو نشود.

مدیرکل فرودگاه‌های استان اصفهان با اشاره به اینکه با داشتن ترمینال بال هوایی، جز سه فرودگاه برتر کشور هستیم، افزود: با ۱۲ هزار متر مربع ظرفیت پرواز داخلی و پذیرش دو میلیون مسافر در سال توانستیم جوابگوی تردد مسافران در حوزه پروازهای داخلی باشیم، همچنین با ۱۵ هزار متر مربع ظرفیت ترمینال پروازهای خارجی، یک میلیون و ۲۵۰ هزار مسافر داشتیم.

پوشش ۱۸ مسیر هوایی داخلی و پروازهای چهار شرکت خارجی در فرودگاه اصفهان

ضیایی با تاکید بر اینکه در بازه زمانی ۱۳۹۹ تا اواسط سال ۱۴۰۰ به علت شیوع کرونا نقطه اوج فرودگاه اصفهان بوده است، عنوان کرد: پیشرفت‌هایی در این بازه زمانی داشته‌ایم و در حال حاضر با توجه به مسائل پروازهای مسافران، محدودیت‌هایی برای پروازهای باری وجود دارد، با این حال اتفاقات مؤثری در حال رخداد است، همچنین جایگاه تشریفات اختصاصی را در فرودگاه اصفهان داریم که در آینده رونق بهتری خواهد داشت.

وی در خصوص چالش بازرسی بار مسافران با وجود دستگاه‌های پیشرفته بازرسی افزود: دستگاه‌های Xray موجود در فرودگاه‌ها به‌صورت خودکار بار مسافران را بررسی می‌کند، با این حال با مشاهده بعضی از موارد مشکوک موظف به بازرسی فیزیکی بار مسافران هستیم.

مدیرکل فرودگاه‌های استان اصفهان با اشاره به اینکه در چند دهه اخیر صنعت هوایی و فرودگاه‌ها تحت تأثیر تحریم‌ها قرار داشته‌اند و بیان اینکه در این شرایط ۲۷۰ هزار تردد ورودی و خروجی داشتیم، عنوان کرد: در فرودگاه اصفهان ۱۸ مسیر هوایی را پوشش می‌دهیم که آبادان، اهواز، تبریز، بندرعباس، تهران، جزیره خارک، رشت، عسلویه، جزیره کیش و قشم، کرمان، ماه‌شهر، مشهد، زاهدان و لاوان بعضی از این مسیرها هستند.

ضیایی با بیان اینکه ۱۷ شرکت هواپیمایی داخلی و چهار شرکت خارجی به فرودگاه اصفهان پرواز دارند، ادامه داد: در شش مسیر خارجی به کویت، قطر، استانبول، دبی، نجف و مسقط در عمان پرواز داریم و به صورت میانگین روزانه ۴۰ پرواز ورود و خروج داخلی و حدود ۸ تا ۱۰ پرواز ورود و خروج خارجی را از فرودگاه اصفهان مشاهده می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه چهار پرواز هفتگی به نجف و ۴۰ پرواز تفریحی ورود و خروج به جزیره کیش از اصفهان داریم و در چند ماه اخیر شاهد رشد نسبی پروازها هستیم، خاطرنشان کرد: در خصوص تعداد پروازها در جایگاه مناسبی قرار داریم و بعد از فرودگاه امام و فرودگاه مشهد، رتبه سوم را به خود اختصاص داده‌ایم.

کد خبر 751721

دیگر خبرها

  • برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده
  • ناوبری هوایی ایمن، کارآمد و اقتصادی پروازهای داخلی و خارجی
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • هشدار مقام اتحادیه اروپا به چین درباره صنعت زدایی
  • رشد ۵۹ درصدی تجارت خارجی استان سمنان
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • کسب رتبه نخست گمرک پرویزخان در ترانزیت خارجی